måndag 13 maj 2013
Test av råg bröd... Som inne håller 70% Råg
tisdag 30 april 2013
Bröd bak.
150 g. Rågmjöl fullkorn
20 g. Havssalt
50 g. Väldigt aktiv surdeg.
572 g. Vatten
Låt stå länge så den är riktigt varm. Sätt in brödet ge lite ånga stäng luckan efter 10 minuter sänker du till 250-230℃ i 20-25 minuter till.
söndag 28 april 2013
Surdegsbullar med nutella...
100 g. Råsocker jag använde Rårörsocker
10 g. Havssalt
10 g. Kardemumma grovmalen
50 g. Ägg
350 g. Mjölk
80 g. Aktiv surdeg
100 g. Rumstempererat smör
torsdag 18 april 2013
Bröd hybris för en vecka sedan.
1000 g vatten
40 g Havssalt
200 g surdeg
tisdag 9 april 2013
Roliga och händelserik dagar.
söndag 7 april 2013
Surdegs knäckebröd
söndag 31 mars 2013
90% vattenhalt och vit fullkorns emmer
600 g. Vetemjöle
100 g. Surdeg
675 g. Vatten
20 g. Havssalt
torsdag 28 mars 2013
Dags igen för lite test
lördag 23 mars 2013
Mjöl
Är i Stockholm idag nej ska inte till rosendalsträdgård. Hinner tyvärr inte och i morgon åker jag tyvärr hem tidigt.
Men idag så får jag en liten leverans av mjöl från min hem ö Gotland. En påse från gutekorn hade beställt mer men dom sorter jag ville ha fans inte i butik tyvärr. Får göra ett nytt försök nästa gång. Fick i stället en påse från Romavals kvarn. Så lite Gotländskbakt bröd lär de bli den närmaste dagarna.
På måndag börjar jag på ett nytt jobb, ska bli spännande och va dom har att erbjud och vad jag kan erbjuda dom i bröd väg. Åter kommer mer om de om jag hinner.
torsdag 21 mars 2013
Helgen
Här du inget att göra till helgen och har vägen förbi huvudstaden och tycker om bröd. Då tycker jag att du ska ta dig förbi Rosendalsträdgård. Där sker just i helgen en brödsalong. Där det kommer att tävlas i hembakat bröd med fina priser. Det kommer att diskuteras bröd mjöl, du kommer att få chans att träffa duktiga bagare, bloggare och mjölare. Ta chansen att fråga dina frågor. Detta pågår både lördag och söndag. Med mest aktiviteter på söndag där du kan få chans att besöka bageriet och den fina vedeldad ugnen. Läs mer på Rosendalsträdgård.