Surdegs Start

Jag använder mig av kravmärkta mjöler. Eller mjöl utan askorbinsyra. Bäst blir de om man använder mjöl från en liten kvarn som stenmaler sitt mjöl. Man kan använda vilket mjöl man vill  behöver inte vara min blandning. Men andvänd gärna ett mjöl som du vet är rent och utan tillsatser.

Dag 1

50   g Vetemjöl
25   g Dinkelmjöl siktat
15   g grovt rågmjöl
120 g vatten ljummet

Blanda ihop ställ de lagom varmt. Låt stå i tredagar men glöm inte att röra om.

Dag 3


50   g vetemjöl
25   g grovt rågmjöl
25   g Dinkelmjöl siktat
120 g ljummet vatten
20   g Från surdeg dag 1häll ut resten

Blanda ihop ställ de lagom varmt

Dag 4


20   g Surdeg från dag 3
50   g vetemjöl
25   g grovt rågmjöl
25   g Dinkelmjöl siktat
120 gram ljummet vatten

Blanda ihop de låt stå till nästa dag nu har du en full surdeg och de är bara att börja baka på den.