

1050 g Rågmjöl
450 g Lantvetemjöl
200 g Surdeg
45 g Havssalt
1125 g Vatten
Blanda ihop allt lite kort för en autolys i ca en timme.
Sedan knåda degen i någon minut, låt den vila.
Dela upp i önskad vikt jag hade mina på ca 720g. Jäs i korg
Jag lät degen stå ute i ca 5-6 timmar i korg. Men det hade nog räckt med 4 timmar sedan in i kylen. Beror lite på hur kalt du har i din skyl.
Sedan dagen efter på morgonen eller kvällen. Så bakar du av brödet.
Har du sten så slå på ugen med den i låt stå på i en timme innan du bakar.
700 g tar ca 30 minuter att baka av.
270˚C i tio minuter
220˚C i 20 minuter
Helst så ska man väl låta ett rågbröd stå till dagen efter så de får mogna så smakar de lite bättre.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar