Har testat lite olika bröd bak. Ett är med 90% vattenhalt. Den blir inte så bra blir ett mjuk dö bakt bröd. Får fort sätta att testa mig fram.
Det andra som jag vart riktigt nöjd med är en deg med en 75% vattenhalt den vart riktigt bra. Testa lite olika jästider eller två. Den en fick stå i kyl över natten bara och blev kanon fin. Men kunde nog ha jäst en stund till. Den andra fick stå i ca 48 timmar i kyl och 6 timmar i rumstemperatur innan jag baka av. De va alldeles för mycket. Hade jag bara bakat direkt från kyl hade den nog blivit bra.
600 g. Vetemjöl
150 g. Rågmjöl fullkorn
20 g. Havssalt
50 g. Väldigt aktiv surdeg.
572 g. Vatten
150 g. Rågmjöl fullkorn
20 g. Havssalt
50 g. Väldigt aktiv surdeg.
572 g. Vatten
Blanda förhand till en deg. Låt autolys i en timme. Knåda degen lite låt vila en timme. Sedan så formar man till två limpor lägg i korg. Låt stå ute i korgen någon timme sedan in i kylen. Nu så ska dom stå till när du vill baka antagligen direkt från kyl. Eller låt dom stå ute max en timme innan bak.
Värm ugn till 270℃ med sten i ugnen.
Låt stå länge så den är riktigt varm. Sätt in brödet ge lite ånga stäng luckan efter 10 minuter sänker du till 250-230℃ i 20-25 minuter till.
Låt stå länge så den är riktigt varm. Sätt in brödet ge lite ånga stäng luckan efter 10 minuter sänker du till 250-230℃ i 20-25 minuter till.
Så här vart resultatet en fantastiskt gott bröd. Ha en trevlig första Maj.
Väldigt trevlig o lärorik sida du har. Tnx for sharing.
SvaraRaderaTack va roligt att höra.
Radera