Det är Sebastien Boudet recept från den franske bagaren.
700 g. Vetemjöl
100 g. Råsocker jag använde Rårörsocker
10 g. Havssalt
10 g. Kardemumma grovmalen
50 g. Ägg
350 g. Mjölk
80 g. Aktiv surdeg
100 g. Rumstempererat smör
100 g. Råsocker jag använde Rårörsocker
10 g. Havssalt
10 g. Kardemumma grovmalen
50 g. Ägg
350 g. Mjölk
80 g. Aktiv surdeg
100 g. Rumstempererat smör
Blanda alla torra saker i en bunke eller bländare. Till sätt ägg mjölk och surdeg. När den släpper från bunke så låt den vila i 20 minuter.
Knåda eller blanda in smör lite i taget. Sedan vila i kyl i ca två timmar.
Som fyllning hade jag bara nutella och de blev riktigt gott.
Nu ska dom jäsa i ca 12 timmar i rumstemperatur.
Pensla med ägg och på med lite pärlsocker valfritt. Bak av 220℃ 9-10 minuter. När dom va klara så Penslade jag med sockerlag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar