Här har vi en gosak.
135 g. Rostad rågmjöl (dagen innan)
135 g. Rågmjöl
560 g. Vetemjöl
450 g. Vatten
270 g. Rågsurdeg
20 g. Salt
15 g. Honung
Blanda denna gång i maskin men endast långsamt 10 minuter. Här inte provat autolys på denna men de funkar säkert fint. Ner i låda låta jäsa till nästa dag. Har kört dessa limpor fristående. Slå upp låt jäsa ca dubbla storleken.
Baka av på sten 270℃ första 5-10 minuter. Sänk till 210℃ baka i ytterligare 20 minuter. Ett enkelt recept tycker ja.
rostad rågmjöl?????
SvaraRaderahur går det till?
Det är bara att rosta de till en gyllenebrun färg som man gör med fröer fast man tar rågmjöl gärna lite grovt mjöl med skaldelar i ugen eller en torr stekpanna på spisen vakta den noga bara.
Radera