tisdag 19 februari 2013

Rostadråg med Honung.

Här har vi en gosak.

135 g.  Rostad rågmjöl (dagen innan)
135 g.  Rågmjöl
560 g.  Vetemjöl
450 g.  Vatten
270 g.  Rågsurdeg
  20 g.  Salt
  15 g.  Honung

Blanda denna gång i maskin men endast långsamt 10 minuter. Här inte provat autolys på denna men de funkar säkert fint. Ner i låda låta jäsa till nästa dag. Har kört dessa limpor fristående. Slå upp låt jäsa ca dubbla storleken.

Baka av på sten 270℃ första 5-10 minuter. Sänk till 210℃ baka i ytterligare 20 minuter. Ett enkelt recept tycker ja.

2 kommentarer:

  1. rostad rågmjöl?????
    hur går det till?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är bara att rosta de till en gyllenebrun färg som man gör med fröer fast man tar rågmjöl gärna lite grovt mjöl med skaldelar i ugen eller en torr stekpanna på spisen vakta den noga bara.

      Radera