torsdag 21 februari 2013

Frukost fralla surdeg till helg frukosten.

Så då har jag bakat lite frallor som jag blev nöjd med.
Börja morgonen med att mata på en surdeg. Låt den stå i ca 4-12 timmar. Den ska bubbla fint i den.
375 g. Vetemjöl
  11 g. Havssalt
  10 g. Honung
  50 g. Surdeg mjölksyra
250 g. Ljumt vatten.
Allt detta blandas ihop till en kladdig deg. Nu autolys i en timme.
Sedan dags att knåda degen. Sedan dags för degen att vila lite igen ca en timme.
Dela degen i önskad vikt 80-90 gram rund riv.
Jag gjorde så att jag har en muffin plåt som rymmer 12 muffins.
Ta en kökshandduk lägg över plåten.
Mjöla och lägg i frallorna. Täck över med en duk och låt stå ute en timme innan du ställer dom i kyl över natten.
På morgonen så slår du på ugnen på 275 ℃ med sten i eller en plåt som kommer va riktigt het när de är dags att baka.
Sätt in frallorna på stenen eller plåten.
Ha gärna en oömplåt i ugen som du kan slå lite kokande vatten i för att få ånga.
Sänk till 210℃. Baka i ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar