söndag 3 februari 2013

Eko bak

Ett stort bröd eller två små

450 g. Eko vete
200 g. Eko dinkel sikt
100 g. Eko rågmjöl
  22 g. Oraffinerat havssalt
100 g. Surdeg
500 g. Vatten

Blanda allt i en bunke låt autolys i en timme eller mer.

Nu knådar man degen smidig. Vila en timme.
Forma degen och jäs i en korg över natten.

Sätt på ugnen 250℃.
Med en sten i låt stå så den hinner bli riktig het.

Snitta ett fint mönster in i ugn lite ånga. Baka i ca 40 minuter 210℃ eller tills innertemperatur är 97℃.

Brödet smakade finfint. Men fick ingen höjd på de. Vet inte om de beror på eko vete eller om jag hade en förlös deg. Surdegen kunde säkert varit mer aktiv. Får köpa mer eko vete och prova tills jag blir nöjd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar