fredag 29 april 2011

Nu känner ja att jag inte har skött mig med att uppdatera..

Bagarens Bästa
Så April månad har varit rolig en jobbig påsk vecka med mycket bak. Sen så han jag med en bröd kurs med som va väldigt givande. Så nu vill ja gå mer surdegskurser finns ännu mycket att lära sig som man måste tänka på. Som är alltid bra att vet när man ska ta nästa steg inom detta yrke.
Det är allt roligt att se våra produkter förbättras på jobbet med. Då vet man att man bara blir bättre helatiden och lär sig av sina misstag. Man måste änna prova sig fram till de bästa brödet man måste också våga misslyckas. Som brödet ovan här Bagarens Bästa. Vi har väl haft de i några månade och har inte riktigt varit nöjda med bröd tills idag. Då de blev perfekt av ett misstag så ställde ja fördegen i kylen i stället för ute och så blev de så bra. Mer kyla och längre jästider på surdeg ju bättre blir brödet så alla bagare där ute låt degen ta sin tid stressa inte. Säg nej till Jäst i brödet.

Tack för mig!!
Nu ut och träna inför GBG Varvet.

söndag 10 april 2011

OJOJOJ!!

Tomatbröd

Bagarens Bästa

Lite mer Baguetter
De är inte mycke man hinner med nu förtiden. Man tränar in för GBG varvet med första gången man ska springa. Mål att ta sig runt utan att hamna på akuten. Så man är rätt så trött på kvällarna plus att jag har jobbat sexdagar i veckan i snart 5 månader men de ska ja sluta med nu sen blir de varannan ska bli skönt. Ja hoppas på att de blir lite mer brödbak här hemma och med blogg.
Hade gött tills vi ses igen.

söndag 27 mars 2011

Bagarens bästa



Hitta denna bok på bokia i helgen. Är ett bageri i Australien som har knåpat ihop lite roliga recept på surdegs bröd. Här ska provbakas om ja hinner med.

lördag 26 mars 2011

Stenugns baguetter....



Lite natt jobb igen som man kan känna sig riktigt stålt över...

torsdag 24 mars 2011

Provbak av fikonbröd



Har varit lite sjuk dom senaste veckorna och fullt upp att göra med. Men i veckan fick ja en liten kick och provbaka detta underbart goda fikonbröd. Blev riktigt  bra kan ja säga.
Recept finner du här.

måndag 7 mars 2011

Fettisdag

I morgon är de fettisdag så då blir de mycke att göra på jobbet så för min del så blir de nog ingen semla imorgon lär ju va evigt trött på dom. Trots att ja älskar den lilla h-vete till bulle och mandelmassa och grädde. Hur många kommer du att äta imorgon?
Dessa semlor gjorde ja för några dagar sen dem blev kanon goda. Samma vetedeg som ja gjorde kanelbullar på.

lördag 5 mars 2011

Då va de dags att vissa va man har åstakommit i natt.


Levain bröd före

Levain bröd efter

Sesam giffel före




Sesam giffel efter


Valnötsbröd före


Valnötsbröd efter



Olivbröd före


Olivbröd Efter


lördag 19 februari 2011

Kanelbullar med vaniljkräm



Idag så gjorde ja egna kanelbullar här hemma.

Recept
Rask
700 gram vetemjöl
 50  gram strösocker
500 gram mjölk  37 grader varmt
  40 gram jäst

Blanda ihop detta till en deg och låt stå i 30 minuter.

Bortgörning
500 gram vetemjöl
150 gram strösocker
  20 gram salt
  50 gram ägg ( 1 st ägg)
250 gram smör i rumstemperatur

Lägg allt med rasken för utom smöret, kör ihop till en deg och till sätt smöret lite i taget.
När allt smör är tillsatt så kör degen i ca 10- 15 minuter tills du får en fina gluten trådar.
Kör den långsamt helatiden.

Remonc
Smör
Rårör socker
Kanel

Blanda ihop tills de smakar bra. Mycket kanel ska de vara.

Vaniljkrämen tog ja från brödpassion.se en väldigt god vaniljkräm

tisdag 15 februari 2011

Lite trevligt jobb bilder




Översta bilden är ett tyskt bondbröd, Mellesrta är samma fast de står i ugnen. Bilden längst ner är ett råg bröd som bara innehåller råg mjöl. Alla bröden är surdegs bröd och innehåller inte en enda droppe jäst. Helt fanstastiskt som vad man kan göra med lite mjöl och vatten. Man kan går rakryggad får jobbet när man har skapat detta konstverk.