söndag 27 mars 2011
Bagarens bästa
Hitta denna bok på bokia i helgen. Är ett bageri i Australien som har knåpat ihop lite roliga recept på surdegs bröd. Här ska provbakas om ja hinner med.
lördag 26 mars 2011
torsdag 24 mars 2011
Provbak av fikonbröd
Har varit lite sjuk dom senaste veckorna och fullt upp att göra med. Men i veckan fick ja en liten kick och provbaka detta underbart goda fikonbröd. Blev riktigt bra kan ja säga.
Recept finner du här.
måndag 7 mars 2011
Fettisdag
I morgon är de fettisdag så då blir de mycke att göra på jobbet så för min del så blir de nog ingen semla imorgon lär ju va evigt trött på dom. Trots att ja älskar den lilla h-vete till bulle och mandelmassa och grädde. Hur många kommer du att äta imorgon?
Dessa semlor gjorde ja för några dagar sen dem blev kanon goda. Samma vetedeg som ja gjorde kanelbullar på.
Dessa semlor gjorde ja för några dagar sen dem blev kanon goda. Samma vetedeg som ja gjorde kanelbullar på.
lördag 5 mars 2011
Då va de dags att vissa va man har åstakommit i natt.
söndag 27 februari 2011
lördag 19 februari 2011
Kanelbullar med vaniljkräm
Idag så gjorde ja egna kanelbullar här hemma.
Recept
Rask
700 gram vetemjöl
50 gram strösocker
500 gram mjölk 37 grader varmt
40 gram jäst
Blanda ihop detta till en deg och låt stå i 30 minuter.
Bortgörning
500 gram vetemjöl150 gram strösocker
20 gram salt
50 gram ägg ( 1 st ägg)
250 gram smör i rumstemperatur
Lägg allt med rasken för utom smöret, kör ihop till en deg och till sätt smöret lite i taget.
När allt smör är tillsatt så kör degen i ca 10- 15 minuter tills du får en fina gluten trådar.
Kör den långsamt helatiden.
Remonc
Smör
Rårör socker
Kanel
Blanda ihop tills de smakar bra. Mycket kanel ska de vara.
Vaniljkrämen tog ja från brödpassion.se en väldigt god vaniljkräm
tisdag 15 februari 2011
Lite trevligt jobb bilder
Översta bilden är ett tyskt bondbröd, Mellesrta är samma fast de står i ugnen. Bilden längst ner är ett råg bröd som bara innehåller råg mjöl. Alla bröden är surdegs bröd och innehåller inte en enda droppe jäst. Helt fanstastiskt som vad man kan göra med lite mjöl och vatten. Man kan går rakryggad får jobbet när man har skapat detta konstverk.
lördag 12 februari 2011
Baksten/ Ugnssten/Pizzasten 40*40
Baksten/ Ugnssten/Pizzasten 40*40
En sådan ligger på min önske lista och lite annat från denna sida.
Fanns en massa spännande saker här till hemma bagaren. Tycker oxå att de är till ett bara pris.
Hitta även en snitt kniv med rakblad som ja ska in förskaffa mig och en hel del roliga korgar.
Här ska stor handlas och baka hemma mer.
Länk till Hus- Mordern kommer att finnas under mina trevliga sidor att besöka.
En sådan ligger på min önske lista och lite annat från denna sida.
Fanns en massa spännande saker här till hemma bagaren. Tycker oxå att de är till ett bara pris.
Hitta även en snitt kniv med rakblad som ja ska in förskaffa mig och en hel del roliga korgar.
Här ska stor handlas och baka hemma mer.
Länk till Hus- Mordern kommer att finnas under mina trevliga sidor att besöka.
Frukost...
En riktigt frasig fralla till frukost är aldrig fel. Undra om man är bortskämd som bagare med denna service...
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)