onsdag 14 november 2012

Frukt och Nöt bröd

Given favorit till Jul

410 g Vetemjöl
250 g  Vatten
100 g  Surdeg
  15 g  Salt

Blanda till en smidig deg.

Lägg frukten i lite vatten i ett dygn ca. Eller kanske med en liten skvätt fin rom har dock inte provat men det låter ju gött.
Sen låter du frukten stå och rinna av lite i ett durkslag så blir de lättare att blanda in de i degen.

65 g  Aprikoser
30 g  Russin
30 g  Fikon

Sedan
30 g  Rostade Hasselnötter.

Blanda in i degen. Ner i en låda. Låt stå ute i en timme eller två så den kommer igång sedan i i kyl.
Detta brödet bakar jag i from vet inte hur den ter sig fristående eller korgjäst. När den väl är i fromen så får den jäsa upp till kant kan de vara en 1 liter from inte så lång i alla fall. Denna degen blir på ett 1 kilo deg i alla fall.

Baka av

250 ingång temperatur sänk till 200. Lite ånga. Ta tempen på brödet så de har uppnåt 96-98 grader då är de klart. Tar ca 40 minuter. Blire de mörkt lägg aluminiumfolie över så bränner de inte så mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar