lördag 28 maj 2011

Så här blev de!



Blev riktigt nöjd med brödet. Fick jäsa i 24 timmar. Åter kommer med recept och betyg på brödet.

torsdag 26 maj 2011

Äpplebröd med havre och råg



Fick liten kick nu på kvällen så ja satte en deg till i morgon. Den innehåller äpple och havre och råg. Den är gjord på vetesurdeg. Ska bli spännande att få baka av de i morgon efter ja har jobbat och haft mig.

måndag 23 maj 2011

Dag att baka

Var och handla här om dagen och kolla lite på mjöl. Då hitta ja ett Italienskt vetemjöl som ja tänkte testa till helgen. Ska nog baka mig en surdegs ciabatta. Åter kommer om mer info om detta.

I helgen skulle man ju ha avverkat GBG varvet men fick inte springa. Jag drog på mig en lite förkylning otur nog så som man har tränat.

yes hade gött där ute åter kommer till helgen.

onsdag 11 maj 2011

Nu har ja köpt den!!!

Nu har ja investerat i den baksten från Bagaren och Kocken. Den är kanon baka surdegs bröd på den i helgen men vart inte så nöjd med degen bara men ska ge mig på ett nytt försök till helgen.
Gjorde också stenugns bakad pizza i helgen dem blev super goda kommer aldrig mer att köpa hämt pizza.

Ja ska nog baka lite igen till helgen har ni nå tips om va ja ska baka för roligt.

fredag 6 maj 2011

I helgen blir de baka av...

Levain
I helgen ska ja jobba lite igen har varit ledig två helger på raken varit väldigt gött. Denna helg så ska ja till och med baka lite hemma tänkte ja.
Vet inte va de blir ännu med helt klart så ska ja baka till lite go hårdrock och så ska nog klämma in en liten löpar runda med.

Känner att vi har fått till våra surdegs bröd på jobbet med och de är roligt börjar förstå mig på detta nu med surdeg och själv klart bakar vi utan jäst. Vi fick till Levain brödet i dag jag blev väldigt nöjd med det


Levain


fredag 29 april 2011

Nu känner ja att jag inte har skött mig med att uppdatera..

Bagarens Bästa
Så April månad har varit rolig en jobbig påsk vecka med mycket bak. Sen så han jag med en bröd kurs med som va väldigt givande. Så nu vill ja gå mer surdegskurser finns ännu mycket att lära sig som man måste tänka på. Som är alltid bra att vet när man ska ta nästa steg inom detta yrke.
Det är allt roligt att se våra produkter förbättras på jobbet med. Då vet man att man bara blir bättre helatiden och lär sig av sina misstag. Man måste änna prova sig fram till de bästa brödet man måste också våga misslyckas. Som brödet ovan här Bagarens Bästa. Vi har väl haft de i några månade och har inte riktigt varit nöjda med bröd tills idag. Då de blev perfekt av ett misstag så ställde ja fördegen i kylen i stället för ute och så blev de så bra. Mer kyla och längre jästider på surdeg ju bättre blir brödet så alla bagare där ute låt degen ta sin tid stressa inte. Säg nej till Jäst i brödet.

Tack för mig!!
Nu ut och träna inför GBG Varvet.

söndag 10 april 2011

OJOJOJ!!

Tomatbröd

Bagarens Bästa

Lite mer Baguetter
De är inte mycke man hinner med nu förtiden. Man tränar in för GBG varvet med första gången man ska springa. Mål att ta sig runt utan att hamna på akuten. Så man är rätt så trött på kvällarna plus att jag har jobbat sexdagar i veckan i snart 5 månader men de ska ja sluta med nu sen blir de varannan ska bli skönt. Ja hoppas på att de blir lite mer brödbak här hemma och med blogg.
Hade gött tills vi ses igen.

söndag 27 mars 2011

Bagarens bästa



Hitta denna bok på bokia i helgen. Är ett bageri i Australien som har knåpat ihop lite roliga recept på surdegs bröd. Här ska provbakas om ja hinner med.

lördag 26 mars 2011

Stenugns baguetter....



Lite natt jobb igen som man kan känna sig riktigt stålt över...

torsdag 24 mars 2011

Provbak av fikonbröd



Har varit lite sjuk dom senaste veckorna och fullt upp att göra med. Men i veckan fick ja en liten kick och provbaka detta underbart goda fikonbröd. Blev riktigt  bra kan ja säga.
Recept finner du här.