torsdag 30 maj 2013

High Hydration test!

Testa lite nytt recept igen med high hydratin på ca 75% gick ganska bra förutom att jag nog över jäste brödet lite.
Körde på en blandning av vetemjöl och Graham.

350 g  Vetemjöl
  40 g  Graham
280 g  Vatten
100 g  Surdeg (som är en typ av poolish 25 g graham 25 g vetemjöl 10 g surdegs start 45 g vatten blandas dagen innan)

    7 g  Havssalt
Blandar nu mer bara för hand sällan klump en kommer fram. Kanske till lite större degar. Det hära receptet kommer från weekendbakery.com. Som sagt det är mycket vik inblandat. Tror den skulle göra sig bäst med ett starkt vetemjöl. Jag har dock inte kört den bara på vete än men det hinner jag väl. Vilket fall som när du har blandat degen så ska den vila i ca 20 till 30 minuter. Sedan tillsätter man salt. Sedan ska den vila igen i ca 30 minuter.
Nu dags att vika degen varje halv timme sex gånger, det kommer ta en stund med det kommer bli ett väldigt gott bröd.
Efter ca 3,5 timme så är det dags att slå uppdegen i en korg. Sedan jäsa i två timmar beror lite på hur varmt det är med. Jag skulle nog vilja ha den ute ca 1,5 timme sedan in i kylen övernatten för lite bättre smak på brödet.
Som vanlig på morgonen så slå på ugn med en sten i en timme innan du ska baka så den är riktigt varm.
Bakade dom i 45 minuter
270˚C in temp i ca 10 minuter lite ånga på de.
230˚C sedan i ca 35 minuter.




Detta mjöl hitta jag i dag och har tänkt att testa de se va de går för. Vill också ha tag på vanlig vete från warbro kvarn så sökandet fort sätter. Åter kommer mer om detta mjöl och bröd bak. Ska även tänkt att testa köra lite baguetter nu i dagarna på jobbet. Hoppas på bra utfall på detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar