tisdag 21 augusti 2012

Solros och valnöt

Gjorde ett väldigt fint bröd idag.
Jag rostade lite solros och valnötter. Sen körde ja en vit deg på surdeg.

750 g vetemjöl
300 g durum
25 g honung
20 g havssalt
500 g vetesurdeg
500 g vatten

150 g solros frö
150 g valnötter
Rösta valnötterna och solros fröna lite lätt.

Blanda allt utom salt, nötter och solrosfröna till en smidig deg. Tillsätt saltet när de nästan är två minuter kvar av deg körningen.
Efter de så blandar du i nötterna och solrosfröna försiktigt. Vila i två timmar ute stötta gärna degen i mellan åt sen in i kylen 12 - 24 timmar. Dela upp degen på två eller tre. Slå upp till bröd valfri form och jäs baka av.

270 grader
200 grader
30 minuter för ca 800 gram
40 minuter för ca 1200 gram
Ånga.

Efter som att de är honung i så får man passa sig lite dom tar färg fort.

I morgon ska de testas med lite poolish.
Barkis, snoddas, baguetter och frallor.


2 kommentarer:

  1. Snyggt med svartvita bilder.
    30-40 minuter låter länge. Är det från jobbet eller hemma?

    http://gotlandsbagaren.blogspot.se/2012/01/valkomna-hit.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tja Gotlandsbagaren

      Nej jag tycker inte att 30 till 40 minuter är länge. Det är gott med lite skorpa på brödet som skyddar sen när de är färdigt bakat.

      Radera