lördag 28 juli 2012
söndag 22 juli 2012
Bröd & Marmelad Från Rosendals Trädgård
Denna boken har ja letat efter nu i ett antal år. Skulle hemska gärna få tag på den. Den är ju slut på lagret hos förlaget till och med. Men den som söker den finner. Ja hoppas ja springer på den snart.
fredag 20 juli 2012
Tofta strandbageri
Här står jag på nätterna och jobbar. Har väldigt kul och jobbar till rock klassiker dom river av en och annan go låt. Då blir de fart. Så är ni på ön tycker ja ni ska svänga förbi och köpa med er lite bröd bullar eller kakor.
Finns inget dåligt väder för att köpa med sig lite fika eller matbröd till stugan husvagnen eller till tältet må väder gudarna va med er.
I natt igen står ja här och bakar ert bröd hoppas ni blir nöjda.
Ha en fortsatt trevlig sommar.
Bagarn
torsdag 19 juli 2012
Lite av nattens bak
Kommer lite bilder från nattens bak. Dom blev väldigt fina båda bröden. Det runda kanske hade lite väl mycke kraft kvar i sig. Men väldigt vackert att se på.
fredag 13 juli 2012
Sommarjobb
Är nu inne på min andra vecka som bagare här på gotland på Tofta Strand Bageri. Är väldigt roligt. De blir väldigt fina bröd. Första veckan var underhållande. Började hyfsat bra lite ring rostig efter två och en halv veckas ledigt. Men de gick ju bra ändå är som att lära sig att cykla. Det kom in ett jävla oväder någon dag åskan gick hela tiden och de som inte får hände händer strömen går. Så de var väl bara att sätta sig ner i mörkret och beskåda vädrets under utan för.
Och så på tal om min snittkniv den är perfekt. Så ett stort tack till Anton som fixade denna kniv till mig och jag hoppas den kommer att hålla väldigt länge. För dom vill vill beställa en kan man ju gå in på smideri.se och maila med Anton.
måndag 9 juli 2012
Snittkniv
fredag 29 juni 2012
Bästa hit tills på en sötlimpa variant
100 g Rågmjöl Fint
5 g Jäst
måndag 25 juni 2012
Nu tar min Surdegen sommarlov.
lördag 23 juni 2012
Här kommer mitt recept på en sötlimpa.
Skållning |
Dag 1
Poolish |
100 g Rågmjöl
tisdag 19 juni 2012
Husets vita
Vetesurdeg 50 g
Rågsurdeg 50 g
Dag 3