Skållning |
Dag 1
500 g hettvatten
120 g Rågmjöl
20 g Havssalt
Sen sätter man en Poolish.
300 g Vetemjöl
100 g Rågmjöl
5 g Jäst
400 g Vatten
Poolish |
Låt stå till i Ca 8-10 timmar.
600 g Vetemjöl
100 g Rågmjöl
100 g Rågmjöl
100 g Rågsurdeg
200 g Brunsirap eller mörkare
Blanda degen i 8-12 minuter på maskin.
Sen vila i 60 minuter.
Så här vart de färdiga brödet. Degen vart lite lös så jag jäste de i korg med duk. Sen så glömde jag brödet så de vart lite en aning över jäst. Då blev det en liten hål i brödet men de smakar ju lika gott för de. Kommer nog med en liten justering och en annan form av bröd. Till nästa gång hade gött.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar