lördag 23 juni 2012

Här kommer mitt recept på en sötlimpa.


Skållning

Dag 1
500 g   hettvatten
120 g   Rågmjöl
  20 g   Havssalt

Sen sätter man en Poolish.
300 g   Vetemjöl
100 g    Rågmjöl
    5 g    Jäst
400 g    Vatten

Poolish

Låt stå till i Ca 8-10 timmar.

600 g    Vetemjöl
100 g    Rågmjöl
100 g    Rågsurdeg
200 g    Brunsirap eller mörkare

Blanda degen i 8-12 minuter på maskin.
Sen vila i 60 minuter.














Så här vart de färdiga brödet. Degen vart lite lös så jag jäste de i korg med duk. Sen så glömde jag brödet så de vart lite en aning över jäst. Då blev det en liten hål i brödet men de smakar ju lika gott för de. Kommer nog med en liten justering och en annan form av bröd. Till nästa gång hade gött.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar