söndag 4 september 2011

Värst va man slarvar med att uppdatera.

Japp nu har ja nog ramlat och slagit mig i huvudet. Denna vecka har ja semester och va göra.
Jo ja ska bara en massa kondis grejer och baka bullar. Får se hur de går. Idag blev de i alla fall en del Mazariner dom ser i alla fall goa ut nu ska dom bara glaseras med fondant som ja tänkte prova att koka sj.

Mördeg

600 gram vetemjöl
400 gram smör
200 gram socker
100 gram ägg

Blanda ihop till en smidig deg. Allt ska va i rumstemperatur går bättre då.

Mazarinmassa

500 gram Mandelmassa köp en extra fin.
250 gram smör
250 gram ägg

Blanda madelmassan och smöret först ta lite i taget av smöret så de blir klump fritt.
Sen till sätter du ett ägg i taget.

Kavla ut mördegen till en ca 3 mm tjock. Lägg utt formarna och rullar mördegen över. Tryck ihop formarna och fodra sen så fyller du dom med mazarin massan. Baka av i 200 grader i 18-19 minuter i min ugn då.

Åter kommer med fondanten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar