Rask eller Fördeg
40 gram Jäst
25 gram socker
500 gram fingervarm Mjölk
600 gram Vetemjöl
Blanda och vila i 30 minuter.
Bortgörning
15 gram kardemumma
600 gram vetemjöl
200 gram smör
2 dl vitsirap
1-2 ägg
15 gram salt
Blanda ihop med med fördegen. När du har blandat degen låt den vila i ytligare 30minuter. Efter de så är d e bara att göra kanel bullar eller vilken bulle du vill. Skippa kardemumma och kör saffran i stället så kan du göra dig ett bar fina lusse bullar till jul när de nu nalkas.
Fyllning :
Socker
smör
kanel efter smak och tycke.
hej!
SvaraRaderaVarför har så mycket jäst i?
hade det inte varit tillräckligt med 30-35 gram?
Oj de har ja inte sett. Nu i efter hand så räcker de med 40-50 gram. Rätt så tung deg med mycken socker och fett behöver lite mer jäst.
SvaraRadera