måndag 5 september 2011

Kanel Bullar

Rask eller Fördeg

40 gram Jäst
25 gram socker
500 gram fingervarm Mjölk
600 gram Vetemjöl

Blanda och vila i 30 minuter.

Bortgörning

15 gram kardemumma
600 gram vetemjöl
200 gram smör
2 dl vitsirap
1-2 ägg
15 gram salt

Blanda ihop med med fördegen. När du har blandat degen låt den vila i ytligare 30minuter. Efter de så är d e bara att göra kanel bullar eller vilken bulle du vill. Skippa kardemumma och kör saffran i stället så kan du göra dig ett bar fina lusse bullar till jul när de nu nalkas.

Fyllning :
Socker
smör
kanel efter smak och tycke.

2 kommentarer:

  1. hej!
    Varför har så mycket jäst i?
    hade det inte varit tillräckligt med 30-35 gram?

    SvaraRadera
  2. Oj de har ja inte sett. Nu i efter hand så räcker de med 40-50 gram. Rätt så tung deg med mycken socker och fett behöver lite mer jäst.

    SvaraRadera