lördag 30 juli 2011

Dinkel med Anis



Gjorde en riktig hit i helgen provbakade ett dinkel bröd med anis.

750 g vetemjöl

250 g dinkel mjöl fint

  50 g honung flytande

  40 g havssalt

150 g vetesurdeg

100 g rågsurdeg

500 g vatten

2-4 g anis

Blanda allt utom salt. Kör på låg hastighet i ca 10-15 min beroende på vilken maskin man har. Tillsätt sedan saltet och blanda på hög hastighet i ca 3-5 minuter eller tills du har en fin gluten bildning.

Nu lägger man degen i en plast back för att jäsa lite i ca 60 minuter sen viker man degen och låter den vila i 60 minuter till. Gör man detta engång till så de kommer i jäsning.

Dela sedan degen i en 3 lika stora bitar. Rundriv låt vila under plast. Sen slår man upp till långa limpor och jäser i korg i kyl över natten.

Sätt på ugnen på full värme med en baksten eller en plåt i ugnen. Ta ut brödet så de blir rumstemprerat.

Smitta eller klipp brödet som på bilden.

Baka av 250 grader in 230 grader ut. Släng in lite isbitar för ånga. Baka av i 30- 40 minuter beroende på ugn ta gärna temperaturen på brödet ska vara 97 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar