söndag 30 januari 2011

Världens godaste bulle...



Karlspader deg med massa smör. Sen mandelremonc blåbärs sylt. En stor klick med vaniljkräm. Penslad med smör och doppat i strösocker.... godare än så kan de nog inte bli.

tisdag 25 januari 2011

Kornkubb...


Gjorde detta brödet i dag på jobbet. Första gången ja blev riktig nöjd med de. Innehåller oblandat rågmjöl rågasurdeg solrosfrö. Ett fantastiskt bröd.

lördag 22 januari 2011

Lite helg jobb..



En lite bild från helgens bravader..

Blev väldigt bra denna helg med.

onsdag 19 januari 2011

Barkis.



Här har vi en svensk barkis.  Med den coolaste snittning. Inte många som snittar så.

lördag 15 januari 2011

Här är de färdigt bakat


Ska bli trevligt att testa detta till frukost. Viktigt att de får stå och mogna till imorgon helst under någon bak duk av någont slag.

Färdigt jäst



Här har råg bröd jäst klart.

Första brödet...



Ett rent råg bröd inget Vetemjöl i detta. Man kanske ska hade på jobbet med. Nu ska de jäsa och sen in i ugnen får se hur de blir.  Gillar inte att baka i hemma ugnen. Åter kommer med hur de gick.

Kanelbullar..



Färska varma kanelbullar och ett glas kall mjölk något som slår de.

fredag 14 januari 2011

Surdegsbaguett


.
Idag gjorde vi dessa fina baguetter. Som blev otroligt fina.

Innehåller:
Vetemjöl, durum, havssalt och till sist vetesurdeg.  Ingen jäst,  jäser i kyl över natten och får en helt fantastisk smak. Perfekt till fredag myset med skaldjur och vittvin