torsdag 20 januari 2011

Nyhetsmorgon: Bagarlandslaget bygger ett skepp av bröd - TV4 Play

Nyhetsmorgon: Bagarlandslaget bygger ett skepp av bröd - TV4 Play

onsdag 19 januari 2011

Barkis.



Här har vi en svensk barkis.  Med den coolaste snittning. Inte många som snittar så.

lördag 15 januari 2011

Här är de färdigt bakat


Ska bli trevligt att testa detta till frukost. Viktigt att de får stå och mogna till imorgon helst under någon bak duk av någont slag.

Färdigt jäst



Här har råg bröd jäst klart.

Första brödet...



Ett rent råg bröd inget Vetemjöl i detta. Man kanske ska hade på jobbet med. Nu ska de jäsa och sen in i ugnen får se hur de blir.  Gillar inte att baka i hemma ugnen. Åter kommer med hur de gick.

Kanelbullar..



Färska varma kanelbullar och ett glas kall mjölk något som slår de.

fredag 14 januari 2011

Surdegsbaguett


.
Idag gjorde vi dessa fina baguetter. Som blev otroligt fina.

Innehåller:
Vetemjöl, durum, havssalt och till sist vetesurdeg.  Ingen jäst,  jäser i kyl över natten och får en helt fantastisk smak. Perfekt till fredag myset med skaldjur och vittvin

torsdag 13 januari 2011

Nu har ja mata min surdeg.


Så nu har jag mata surdegen en sista gång i morgon blir de åka av. Nu ska ja bara hitta nå gott att baka på den.

Sista dagen

50 gram rågmjöl fint

50 gram rågmjöl grovt

100 gram vatten

Blanda ihop med surdeg och i morgon sätter vi en god deg.

onsdag 12 januari 2011

Svenska klassiker



Jag som bagare tyck att vi inte ska glömma bort vårt svenska bröd, så här i surdeg träsket. 

Ett riktigt svensk sötlimpa som dom på bilden.

De är gjort på riktig skållning och lite surdeg mycket sirap.  Gör att du får ett saftigt fint mjukt bröd som håller länge.

Jag har lyckats!!!

 Så här såg de ut här om dagen. De är ett gott tecken på en bra surdeg. Så till helgen blir de nog baka av.











Så dag tre

50   gram rågmjöl fint
50   gram rågmjöl grovt
100 gram vatten

Så blanda ihop låt stå till dag fyra då ja matar den en sista gång.