torsdag 20 januari 2011
onsdag 19 januari 2011
lördag 15 januari 2011
Här är de färdigt bakat
Ska bli trevligt att testa detta till frukost. Viktigt att de får stå och mogna till imorgon helst under någon bak duk av någont slag.
Första brödet...
Ett rent råg bröd inget Vetemjöl i detta. Man kanske ska hade på jobbet med. Nu ska de jäsa och sen in i ugnen får se hur de blir. Gillar inte att baka i hemma ugnen. Åter kommer med hur de gick.
fredag 14 januari 2011
Surdegsbaguett
.
Idag gjorde vi dessa fina baguetter. Som blev otroligt fina. Innehåller:
Vetemjöl, durum, havssalt och till sist vetesurdeg. Ingen jäst, jäser i kyl över natten och får en helt fantastisk smak. Perfekt till fredag myset med skaldjur och vittvin
torsdag 13 januari 2011
Nu har ja mata min surdeg.
Så nu har jag mata surdegen en sista gång i morgon blir de åka av. Nu ska ja bara hitta nå gott att baka på den.
Sista dagen
50 gram rågmjöl fint
50 gram rågmjöl grovt
100 gram vatten
Blanda ihop med surdeg och i morgon sätter vi en god deg.
onsdag 12 januari 2011
Svenska klassiker
Jag som bagare tyck att vi inte ska glömma bort vårt svenska bröd, så här i surdeg träsket.
Ett riktigt svensk sötlimpa som dom på bilden.
De är gjort på riktig skållning och lite surdeg mycket sirap. Gör att du får ett saftigt fint mjukt bröd som håller länge.
Jag har lyckats!!!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)