350 g Vatten
450 g Siktat Dinkel
10 g Honung
Blanda till en deg och låtstå i en timme.
Blanda sedan i Saltet till en smidig deg.
10 g Havsalt
100 g Valfri Frukt om man vill Russin, Fikon, Aprikoser eller varför inte en god nöt eller båda två.
Gjorde detta fina bröd här om dagen. Ett finskt rågbröd eller 100% råg. Det är inget vetemjöl i detta brödet. Det blir väldigt fint i alla fall.
Några bilder av nattens avbak. Det har faktiskt gått bättre än väntat att jobba natt. När man väl står där i bageriet och kikar lite på solnedgången och åsk väder. Allt som händer utanför så märker man inte att de är natt. Man bara kör på.
Nu går ja in i sista veckan sen så är ja lite ledig sen är de tillbaks på jobbet i götet. Om man inte hittar på nå annat kul. Undra va de kan va, någon med nå roligt förslag?.
Sen blir de ju till att starta min surdeg hemma. Lär också komma hem med lite mjöl här från ön med.
Denna boken har ja letat efter nu i ett antal år. Skulle hemska gärna få tag på den. Den är ju slut på lagret hos förlaget till och med. Men den som söker den finner. Ja hoppas ja springer på den snart.