lördag 1 september 2012

Dinkel fikon

125 g  Dinkel Fullkorn
150 g  Rågsurdeg/ Eller Dinkelsurdeg om du har
350 g  Vatten
450 g  Siktat Dinkel
  10 g  Honung

Blanda till en deg och låtstå i en timme.
Blanda sedan i Saltet till en smidig deg.

  10 g  Havsalt
100 g Valfri Frukt om man vill Russin, Fikon, Aprikoser eller varför inte en god nöt eller båda två.

Låt nu degen villa i kyl upp till 12 timmar eller mer.
Ta ut degen en till två innan så de får bli lite rumstemperatur. Slå upp till två limpor jäs i rund korg eller avlång korg. Nu låter vi den jäsa tillsig lite i korgen.

Av bak 270 grader sänk till 200 grader ge lite ånga innertemperatur en ska vara ca 96 grader.

Kommer nog några justeringar efter som ja inte riktigt kommer ihåg receptet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar