söndag 27 mars 2011

Bagarens bästa



Hitta denna bok på bokia i helgen. Är ett bageri i Australien som har knåpat ihop lite roliga recept på surdegs bröd. Här ska provbakas om ja hinner med.

lördag 26 mars 2011

Stenugns baguetter....



Lite natt jobb igen som man kan känna sig riktigt stålt över...

torsdag 24 mars 2011

Provbak av fikonbröd



Har varit lite sjuk dom senaste veckorna och fullt upp att göra med. Men i veckan fick ja en liten kick och provbaka detta underbart goda fikonbröd. Blev riktigt  bra kan ja säga.
Recept finner du här.

måndag 7 mars 2011

Fettisdag

I morgon är de fettisdag så då blir de mycke att göra på jobbet så för min del så blir de nog ingen semla imorgon lär ju va evigt trött på dom. Trots att ja älskar den lilla h-vete till bulle och mandelmassa och grädde. Hur många kommer du att äta imorgon?
Dessa semlor gjorde ja för några dagar sen dem blev kanon goda. Samma vetedeg som ja gjorde kanelbullar på.

lördag 5 mars 2011

Då va de dags att vissa va man har åstakommit i natt.


Levain bröd före

Levain bröd efter

Sesam giffel före




Sesam giffel efter


Valnötsbröd före


Valnötsbröd efter



Olivbröd före


Olivbröd Efter


lördag 19 februari 2011

Kanelbullar med vaniljkräm



Idag så gjorde ja egna kanelbullar här hemma.

Recept
Rask
700 gram vetemjöl
 50  gram strösocker
500 gram mjölk  37 grader varmt
  40 gram jäst

Blanda ihop detta till en deg och låt stå i 30 minuter.

Bortgörning
500 gram vetemjöl
150 gram strösocker
  20 gram salt
  50 gram ägg ( 1 st ägg)
250 gram smör i rumstemperatur

Lägg allt med rasken för utom smöret, kör ihop till en deg och till sätt smöret lite i taget.
När allt smör är tillsatt så kör degen i ca 10- 15 minuter tills du får en fina gluten trådar.
Kör den långsamt helatiden.

Remonc
Smör
Rårör socker
Kanel

Blanda ihop tills de smakar bra. Mycket kanel ska de vara.

Vaniljkrämen tog ja från brödpassion.se en väldigt god vaniljkräm

tisdag 15 februari 2011

Lite trevligt jobb bilder




Översta bilden är ett tyskt bondbröd, Mellesrta är samma fast de står i ugnen. Bilden längst ner är ett råg bröd som bara innehåller råg mjöl. Alla bröden är surdegs bröd och innehåller inte en enda droppe jäst. Helt fanstastiskt som vad man kan göra med lite mjöl och vatten. Man kan går rakryggad får jobbet när man har skapat detta konstverk.


lördag 12 februari 2011

Baksten/ Ugnssten/Pizzasten 40*40

Baksten/ Ugnssten/Pizzasten 40*40

En sådan ligger på min önske lista och lite annat från denna sida.
Fanns en massa spännande saker här till hemma bagaren. Tycker oxå att de är till ett bara pris.
Hitta även en snitt kniv med rakblad som ja ska in förskaffa mig och en hel del roliga korgar.
Här ska stor handlas och baka hemma mer.
Länk till Hus- Mordern kommer att finnas under mina trevliga sidor att besöka.

Frukost...

En riktigt frasig fralla till frukost är aldrig fel. Undra om man är bortskämd som bagare med denna service...