måndag 30 december 2013

Lös deg = saftigt bröd


Det syns inte på bilden men brödet vart väldigt platt. Med en 75% vattenhalt i brödet så är det just nu rätt så svårt att få till det. Efter att ha vilat och vikt degen i ca 4 timmar tror jag så åkte degen in i kylen där stod den i 12 timmar eller lite mer men inte mycket. Tror att den var nog lite överjäst skulle nog bara ha ståt i 8 timmar. Sedan så fastade degen i korgen beror nog på att jag inte lätt den torka ordentligt innan jag använde dom. Fundera att till nästa bak om gång så ska jag nog sänka kylen lite eller rätt sagt ställa degen längre ner i kylen. Det är värt att testa detta brödet för med en fin skorpa och saftigt inkråm så kommer du aldrig mer att vilja äta nå annat bröd. Nå för dagen svenska bagerier att testa och försöka sig på i stället för denna torra tråkiga barkis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar