lördag 30 juli 2011
Dinkel med Anis
Gjorde en riktig hit i helgen provbakade ett dinkel bröd med anis.
750 g vetemjöl
250 g dinkel mjöl fint
50 g honung flytande
40 g havssalt
150 g vetesurdeg
100 g rågsurdeg
500 g vatten
2-4 g anis
Blanda allt utom salt. Kör på låg hastighet i ca 10-15 min beroende på vilken maskin man har. Tillsätt sedan saltet och blanda på hög hastighet i ca 3-5 minuter eller tills du har en fin gluten bildning.
Nu lägger man degen i en plast back för att jäsa lite i ca 60 minuter sen viker man degen och låter den vila i 60 minuter till. Gör man detta engång till så de kommer i jäsning.
Dela sedan degen i en 3 lika stora bitar. Rundriv låt vila under plast. Sen slår man upp till långa limpor och jäser i korg i kyl över natten.
Sätt på ugnen på full värme med en baksten eller en plåt i ugnen. Ta ut brödet så de blir rumstemprerat.
Smitta eller klipp brödet som på bilden.
Baka av 250 grader in 230 grader ut. Släng in lite isbitar för ånga. Baka av i 30- 40 minuter beroende på ugn ta gärna temperaturen på brödet ska vara 97 grader.
lördag 9 juli 2011
Gotland
Har de väldigt bra här hemma på ön. Idag va de en liten mat marknad i Visby som ja va inne och kika lite på. Nu vilar man lite efter maten i hängmattan och fundera lite...
fredag 8 juli 2011
Semesta hemma på ön.
Japp har lite ledigt och är hemma på besök på Gotland. Har haft toppen väder hela tiden. De är almedalsveckan så mycken folk är de med. Har inte besökt nå bageri ännu får se om ja gör de. Börjar sakna mina surdegar lite kliar lite i bagar fingrarna.
lördag 18 juni 2011
Misslyckat bak...
Jaha den ciabattan blev inget vidare. Jag och min deg maskin är inte riktigt kompisar. De såg bra ut under dag ett. Men när ja gjorde dag 2 gick de åt helvete. De är ingen större gluten bildning i degen. Får göra ett nytt försök. Eller så bakar ja Rutes stenugnsbageri dom har ett durumvete bröd i senaste baka tidningen.
torsdag 16 juni 2011
Naturligt
Hej måste bara få säga en sak till. Har upptäckt de senaste att alla stora livsföretag har börjat märka sina kända produkter att de endast innehåller naturliga råvaror.
Ja undrar hur naturliga dom är???
Någon som vet.
Tack för mig snart ringer klockan och de är dags att ta sig till jobbet och dega lite.
Nu kan du läsa min blogg i din mobil plus lite bröd bak till helgen.
Hej från och med nu så kan du följa min blogg i din mobil.
Plus att ja ska baka ett surdegsbröd i helgen de kommer att bli ciabatta.
Helt utan jäst och ja provar att baka på saltåkvarns mjöl och ett durumvete från Italien.
Än så länge verkar de skit bra åter kommer mer om detta.
Hade gött på er alla där ute...
Plus att ja ska baka ett surdegsbröd i helgen de kommer att bli ciabatta.
Helt utan jäst och ja provar att baka på saltåkvarns mjöl och ett durumvete från Italien.
Än så länge verkar de skit bra åter kommer mer om detta.
Hade gött på er alla där ute...
söndag 12 juni 2011
Långtids jäst bröd
I veckan provade ja att baka ett bröd som jäste i ca 48 timmar och de blev grymt bra. Kommer nog ha de i sortimentet fick dock inte smaka på de.
Så ett bak till lär de bli.
lördag 28 maj 2011
torsdag 26 maj 2011
Äpplebröd med havre och råg
Fick liten kick nu på kvällen så ja satte en deg till i morgon. Den innehåller äpple och havre och råg. Den är gjord på vetesurdeg. Ska bli spännande att få baka av de i morgon efter ja har jobbat och haft mig.
måndag 23 maj 2011
Dag att baka
Var och handla här om dagen och kolla lite på mjöl. Då hitta ja ett Italienskt vetemjöl som ja tänkte testa till helgen. Ska nog baka mig en surdegs ciabatta. Åter kommer om mer info om detta.
I helgen skulle man ju ha avverkat GBG varvet men fick inte springa. Jag drog på mig en lite förkylning otur nog så som man har tränat.
yes hade gött där ute åter kommer till helgen.
I helgen skulle man ju ha avverkat GBG varvet men fick inte springa. Jag drog på mig en lite förkylning otur nog så som man har tränat.
yes hade gött där ute åter kommer till helgen.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)