lördag 5 februari 2011

Valnöts bröd



Gött valnötsbröd på surdeg och bakat i stenugn.

tisdag 1 februari 2011

Tysktlantbröd R/V 60/40... Fast de är nog mer råg än 60%

 


Här har vi nå väldigt enkel. Ett tyskt lantbröd. Innehåller oblandatrågsikt, vetemjöl, surdeg och salt. Hade öven i lite extra gluten för vårt mjöl inte är så starkt. Så enkelt så gott. Har fått receptet från en tysk lärare jag har haft.

söndag 30 januari 2011

Världens godaste bulle...



Karlspader deg med massa smör. Sen mandelremonc blåbärs sylt. En stor klick med vaniljkräm. Penslad med smör och doppat i strösocker.... godare än så kan de nog inte bli.

tisdag 25 januari 2011

Kornkubb...


Gjorde detta brödet i dag på jobbet. Första gången ja blev riktig nöjd med de. Innehåller oblandat rågmjöl rågasurdeg solrosfrö. Ett fantastiskt bröd.

lördag 22 januari 2011

Lite helg jobb..



En lite bild från helgens bravader..

Blev väldigt bra denna helg med.

onsdag 19 januari 2011

Barkis.



Här har vi en svensk barkis.  Med den coolaste snittning. Inte många som snittar så.

lördag 15 januari 2011

Här är de färdigt bakat


Ska bli trevligt att testa detta till frukost. Viktigt att de får stå och mogna till imorgon helst under någon bak duk av någont slag.

Färdigt jäst



Här har råg bröd jäst klart.

Första brödet...



Ett rent råg bröd inget Vetemjöl i detta. Man kanske ska hade på jobbet med. Nu ska de jäsa och sen in i ugnen får se hur de blir.  Gillar inte att baka i hemma ugnen. Åter kommer med hur de gick.