Jag rostade lite solros och valnötter. Sen körde ja en vit deg på surdeg.
150 g valnötter
Rösta valnötterna och solros fröna lite lätt.
200 grader
30 minuter för ca 800 gram
Ånga.
Barkis, snoddas, baguetter och frallor.
Några bilder av nattens avbak. Det har faktiskt gått bättre än väntat att jobba natt. När man väl står där i bageriet och kikar lite på solnedgången och åsk väder. Allt som händer utanför så märker man inte att de är natt. Man bara kör på.
Nu går ja in i sista veckan sen så är ja lite ledig sen är de tillbaks på jobbet i götet. Om man inte hittar på nå annat kul. Undra va de kan va, någon med nå roligt förslag?.
Sen blir de ju till att starta min surdeg hemma. Lär också komma hem med lite mjöl här från ön med.
Denna boken har ja letat efter nu i ett antal år. Skulle hemska gärna få tag på den. Den är ju slut på lagret hos förlaget till och med. Men den som söker den finner. Ja hoppas ja springer på den snart.
Här står jag på nätterna och jobbar. Har väldigt kul och jobbar till rock klassiker dom river av en och annan go låt. Då blir de fart. Så är ni på ön tycker ja ni ska svänga förbi och köpa med er lite bröd bullar eller kakor.
Finns inget dåligt väder för att köpa med sig lite fika eller matbröd till stugan husvagnen eller till tältet må väder gudarna va med er.
I natt igen står ja här och bakar ert bröd hoppas ni blir nöjda.
Ha en fortsatt trevlig sommar.
Bagarn
Kommer lite bilder från nattens bak. Dom blev väldigt fina båda bröden. Det runda kanske hade lite väl mycke kraft kvar i sig. Men väldigt vackert att se på.