
350 g Lantvete
268 g Specialvete
80 g Surdeg
13 g Havssalt
430 g Vatten
Blanda ihop allt utom salt. En autolys en timme. Knåda in saltet till en smidig deg vila 30 minuter i en låda vik sedan degen. Detta moment gör du 3 gånger i 30 minuters intervaller. Sedan låter du degen komma igång tar ca 30-60 minuter in i kylen låt stå till nästa dag.

När ungen är varm så mjölar du bordet häller ut degen försiktigt vill ju inte förstöra inkråmet på den. Baka hela eller dela på den. Jag rullade försiktigt ihop den till en limpa, skarven trycker jag försiktigt ihop och bakar med den uppåt så den spriker i ungen med lite mjöl på.
270 grader Ånga sänk efter 5 minuter till 200 grader baka till gyllenbrun färg. Hela degen ca 60 minuter. Halva 30-40 minuter.
Ni vet att jag också finns på facebook och på instagram sök på surdegsbagaren så dyker jag upp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar