Japp slängde ihop nå bröd här igår.
Får skriva ner receptet om jag nu kommer ihåg de.
Tog lite va jag hade hemma.
500 g Vetemjöl
200 g Rågsikt
300 g Rågsurdeg
40 g Brödsirap
7 g Salt
6 g Pommerans
4 dl Vatten
Jag blandade ihop allt i en bunke körde den rätt så länge så de bildades lite gluten.
Sen la jag den i en plast låda för att jäsa i 2 timmar. Sen stöttade jag degen och ställde in den i kylen. Där fick den stå till nästa dag.
På morgonen så tog jag ut den och stöttade den igen sen fick den jäsa i en timme till.
Sen så delade jag upp två 600 g bitar och rundrev dom. Vila i 30 minuter. Sen så slog jag upp dom till avlånga limpor. Mjölade en skörbräda la på limporna. La en handduk över och plast och jäsa i nästan 3 timmar till tror jag de blev.
Av bak 250 grader och lite ånga. Efter 5 minuter lufta sänk till 200 grader i 25 minuter.
Jag kommer nog att fortsätta göra detta brödet. Men då kommer de nog till en rågskållning, pommerans skal och rågmjöl i stället så de kommer bli mer lik en Gotlands Limpa.
Mer salt och mer kryddor...
SvaraRadera